Omgeving bepaalt gedrag.

Interieur

Een fysieke omgeving heeft altijd invloed op gedrag. Daarom moet deze aansluiten op de wensen en behoeften van cliënten. Om gedrag positief te beïnvloeden zetten wij bewust omgevingsfactoren in. Onze adviseurs en interieurarchitecten zijn gespecialiseerd in omgevingszorg bij dementie. Bent u toe aan het (her)inrichten van woonruimtes? Bij Maximaal Leven bent u aan het juiste adres. Met verfijnde smaak en bovenal inlevingsvermogen verzorgen wij huiselijke en sfeervolle inrichtingen van woonruimtes.

Huiselijk en sfeervol

Voor mensen die (noodgedwongen) in een zorginstelling wonen is een huiselijke en sfeervolle woonomgeving essentieel. Zodat zij zich toch “thuis” gaan voelen. De verleiding is echter groot dat het een werkplek met “werkgereedschap” is. Dit geeft de cliënt het gevoel in een verpleegomgeving te zijn. “Werkgereedschap” heeft een aparte opbergplek. Voor iedere cliënt dienen er comfortabele meubels te zijn voor het juiste moment van de dag, op de juiste plek geplaatst, met passende verlichting. Maximaal Leven adviseert vanuit omgevingszorg voor sfeervolle aankleding en herkenbare spullen die kloppen bij de ruimte om zo bij te dragen aan geborgenheid en veiligheid. Hierbij passen we op juiste wijze onderstaande omgevingsfactoren toe:

  • Kleur
  • Licht
  • Looplijnen
  • Zichtlijnen
  • Materialen
  • Gehoor
  • Contrasten

Functionele ruimtes

Ruimtes moeten definieerbaar zijn, met een duidelijke functie en een kloppende inrichting. Zo ook een beleefhoek. Dit is belangrijk voor de oriëntatie, het houvast en gevoel van veiligheid. Wij adviseren bij het inrichten van overzichtelijke, herkenbare keukens, eetkamers, huiskamers, slaapkamers en badkamers. Waarbij we gebruik maken van sterke indrukken van cliënten die houvast geven in de oriëntatie en beleving. Zodat cliënten zonder afleiding begrijpen wat er van ze “verwacht” wordt en het hen stimuleert tot de bedoelde activiteit.